vhn 2013.09.16. 22:29

Első nap

Hosszú volt a mai nap. 8kor a suliban kezdtem. Beiratkozás, írásbeli és szóbeli felmérő tesztek után int+ szintre léptem. Nem rossz, nem rossz :) Hosszú, részletes, de egész érdekes tájékoztató következett. Megtudhattuk, hogy Londonban kb 8 millió ember él, 300 nyelvet beszélnek, 50.000 utca és 270 metrómegálló van. London egy dzsungel, mondta a hölgy. Ehhez készült is egy kép:

wc.jpg

Rövid ebédszünet után meg is kezdhettem első intenzív Get talking kurzusomat.

Kissé hiperaktív tanárunk próbált szóra bírni engem és 3 koreai tanulótársamat, több-kevesebb sikerrel. Amikor a Facebook lett a téma, akkor kicsit felélénkült a társaság. Érdekes volt hallgatni őket, hogy szerintük szabad e munkahelyen facebookozni, ránézhet e a főnök a beosztott idővonalára, neadjisten felvételi beszélgetés előtt ellenőrizheti a jelentkező profilját a HR. Aztán én is kifejthettem véleményem. Úgy tűnt, hogy megértettek, mert ellenkeztek kicsit azzal, hogy a főnöknek minden szabad. Mert szerintük ez nem fair. Aztán abban maradtunk, hogy az élet sem fair. :) Meglepően jól ment az élő szöveg megértése. A fogalmazás már döcögősebb volt.

Utána közös program következett, elküldtek minket, hogy fedezzük fel a környéket. Nagy örömmel léptünk ki az utcára végre, mert sütött a nap. Aztán 10 perc múlva már a jégesőben álltunk. Nem csoda, hogy az angolok kedvenc témája az időjárás. Miközben az idő továbbra is így váltakozott mi megkerestük a két legközelebbi pub-ot, két kissé távolabbi állomást és a 9 és 3/4 vágányt is. Tényleg ott a bejárat.

A túra vége természetesen újra egy pub volt, ahol az iskola meghívott mindenkit egy pint sörre! Ahhh. És a pub? 8 sörcsap a pult közepén. A pultos srác közölte, hogy ezek ale sörök. Majd becsmérlően oldalra mutatott: ott vannak a pils sörök: heineken, gösser meg még egy. Sör mellett még könnyebb volt a beszélgetés, kiderült, hogy két kollega is van. Egyikük Brazíliában dolgozik egy ügynökségnél, a másik pedig Németországban.

Ennyi mára. Holnap nem biztos, hogy bejelentkezek. A telefon töltőjét valahol elhagytam, a laptop meg nem akar tölteni. A technika ma nem velem van. Talán reggel a BNI-on kisegítenek.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://vallalkozzhataroknelkul.blog.hu/api/trackback/id/tr595519370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása